Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eclipse
eclipse - 07-06-2013 11:57:01
Geldzaken & Recht

Ben ik verantwoordelijk voor de bergrafenis van mijn vader

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 4 jun 2013, 00:27]als uw vader zou komen te overlijden kunnen de erfgenamen de erfenis beneficiair aanvaarden. dat kunt u bij de rechtbank doen of via een notaris. via de notaris kunt u ook laten vaststellen wie de erfgenamen zijn. ukunt daar op google alles over lezen.

dat moet als eerste gebeuren voordat u zich met de nalatenschap bemoeit. de crematie of begrafenis kan natuurlijk wel geregeld worden.

beneficiair aanvaarden betekent : onder her voorrecht van boedelbeschrijving. u kunt dan wel de nalatenschap afwikkelen, maar als die uiteindelijk negatief blijkt te zijn, bent u en uw broer niet aansprakelijk voor de overgebleven schulden.

iemand moet opdracht geven voor de begrafenis of crematie, als u dat niet doet, doet de gemeente dat, maar de kosten van die begrafenis of crematie worden door de gemeente wel op de nalatenschap verhaald en als die negatief is, kunnen de kosten op uw broer en u verhaald worden.
@ hoi tijger, dus als ik de pest heb aan mijn broer ( stel he ) dan moet ik dus mijn dela verz. opzeggen en krijgt hij de rekening ? ken je dat dan niet beschouwen als het voorbereiden van een misdrijf ? iets van het moedwillig en opzettelijk schuld toebrengen ? stel: een militair uitgezonden in heutemefleut, overlijdt, onverzekerd, betaald dan defensie het ? wat dan ook de vvd vindt vast wel iets om een ander te naaien...uiteraard komt diederikje dan met we zullen het uitgebreid bekijken en beoordelen.waarop de pvv mekkert dat we dat aan brussel te danken hebben,waarop buma van heersema stemra enz. mijmert dat moeten we nog bezien, pechthold z `n vinger in de lucht steekt, kijkt hoe de wind het beste waait en meemarcheert wat de meeste stemmen levert. maar dwaal af geloof ik, . p.s ik heb voor mijn broer 5000 euro onder voorwaarden dat hij af en toe mijn steen onderhoudt...dat is iets van dela plus extra plus plus ofzo...en anders sturen ze de aanmaning maar naar kerkhof crooswijk steen nummer tzt bekend .krijg je de deurwaarder aan je graf, hee dooie fff schuive, anders haal ik je uit je holletje :-( waarop de sgp trompeteert dat het niet op zondag mag gebeuren ivm de zondagsrust, en groenlinks falikant tegen is omdat het niet groen genoeg is . ik wil maar zeggen dood gaan is zo eenvoudig nog niet.