Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

betifleda
betifleda - 19-06-2013 13:22:35
Voeding & Gezondheid

Wmo

Hallo tijger en carola.83,

tot zover alvast mijn dank voor de informatie.
ik ga zéker de regeling van rotterdam aankaarten.
of de betreffende gemeente (in limburg) daar gevoelig voor zal zijn, is nog maar zéér de vraag.
de ambtenaar die ons in het voortraject mondeling een bepaalde toezegging heeft gedaan, verschoond zich daar nu van, of geeft te kennen dat wij daar een eigen interpretatie aan hebben gegeven. hierdoor heb in ieder geval van deze persoon geen erg hoge dunk. tegen de gestelde voorwaarden, zoals opgenomen in de ontvangen beschikking, ga ik namens mijn zwager in ieder geval in bezwaar. wellicht dat een andere ambtenaar bij de gemeente een andere zienswijze heeft (?) ik kan mij namelijk niet neerleggen bij de bewoording "financiële tegemoetkoming....", terwijl deze, d.t.v. het cak terugbetaald dient te worden. naar mijn bescheiden mening is er dan géén sprake van een tegemoetkoming, maar van een "lening" om mijn zwager in de gelegenheid te stellen om de eerste (noodzakelijke) kosten te kunnen betalen. geef dan in de beschikking een andere benaming aan de bedoelde tegemoetkoming.

inmiddels ben ik al weer wat verder op weg geholpen.
een medewerker van de wmo heeft mij er op gewezen dat de ziektekostenverzekering wellicht een vergoeding geeft. ook heb ik inmiddels navraag gedaan bij de wtcg. zij verlenen achteraf wel (kleine) vergoedingen, maar dat is meer op voordracht van de wmo, of ziektek.verz. een medewerker van de wtcg heeft mij doorverwezen naar de svb, om daar eens te informeren naar vergoedingen.

natuurlijk wil ik met alle liefde en plezier overal achteraan gaan voor mijn zwager. het is alleen triest dat in een zó sociaal ingesteld land als ned. de burger zijn recht(en) zelf maar moet uitzoeken. kom je in dat geval nergens achter, heeft de staatskas weer een deeltje uitgespaard.
maar o wee, wanneer er weer eens een scheepslading mensen het land binnenkomt, welke om ongeacht welke reden het eigen land hebben moeten ontvluchten......! natúúrlijk moeten dergelijke mensen geholpen worden. maar moet een eigen landgenoot dan maar alles zélf uitzoeken en een tegemoetkoming terugbetalen?! triest.

het moge duidelijk zijn dat ik de bewuste gemeente niet met name kan noemen. dit, omdat ik een bezwaar ga indienen tegen de beschikking. er bestaat een gerede kans het college van burg. & weth. óók "meekijkt" binnen deze rubriek.

met vriendelijk groet,

bert