Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2013 11:33:49
Auto & Vervoer

Nationalerijbewijsdienst

Ook ik heb een zeer nare ervaring met de nationale rijbewijs dienst (nrd). ik had in 2009 via hun site (die nu overigens plat ligt door mallware/virus) via het contactformulier interesse getoond. ik werd al snel telefonisch benaderd. einde gesprek gaf ik aan dat ik in de toekomst wel interesse zou hebben maar op het moment nog niet. ruime tijd later ontvang ik een mail dat ik ingepland ben voor een les en een factuur. ik heb gebeld en alles zou op een misverstand berusten, ik kon de factuur verscheuren. daarna verhuisd, ander e-mailadres, etc. en ineens is alektum daar met de incasso en de argumenten:

-nrd is bekend met uw contactgegevens dus u heeft besteld (als iemand interesse in mijn bedrijf/diensten toont wil ik ook zijn contactgegevens, logisch. maar interesse is geen bestelling).

-nrd heeft u ingepland voor een les dus u heeft besteld (ik kan niet bewijzen dat nrd aan de telefoon heeft gezegd dat dit alles op een misverstand berust en dat de factuur verscheurd kon worden). overigens ben ik nooit gebeld dat er een lesauto voor de deur stond te wachten.

-nrd heeft u de voorwaarden per post gestuurd dus u heeft besteld. niet waar, ik heb nooit voorwaarden ontvangen.

kortom: nrd kan niet bewijzen dat ik een bestelling heb geplaatst, maar het tegenovergestelde geldt ook: ik kan niet bewijzen dat ik geen bestelling heb geplaatst. vooral de mail over de inplanning voor een les die na een niet te bewijzen telefoongesprek is geannuleerd werkt niet in mijn voordeel.

alektum dreigt nu met dagvaarding/rechtbank.

ik hoop dat ik met bovenstaand verhaal plus onderstaand punt gelijk zal krijgen:

verder ben ik van mening, mocht er al een overeenkomst tot stand zijn gekomen, en ik een bedrag aan de nrd verschuldigd zijn geweest, dat deze inmiddels is verjaard op grond van boek 7 burgerlijk wetboek, art. 28, waarin wordt gesteld: “bij een consumentenkoop verjaart de rechtsvordering tot betaling van de koopprijs door verloop van twee jaren”.

(verjaring van geleverde diensten is afwijkend namelijk 5 jaar. maar de dienst is nooit geleverd, toch?)