Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2013 14:04:14
Auto & Vervoer

Nationalerijbewijsdienst

Dag jhx,

bij dit 'bedrijf' zou ik een aangetekende brief sturen, waarin u eist (!!) dat zij met keihard bewijs komen, waaruit duidelijk blijkt dat u met hen een overeenkomst bent aangegaan.
u hoeft dat echt niet vriendelijk te doen. kort en zakelijk, niet afsluiten met een 'vriendelijke groet' en al helemaal geen handtekening zetten. dergelijke 'bedrijven' zijn in staat om met die handtekening een valse overeenkomst te maken.

en zoals reeds gesteld: u (!) hoeft helemaal niets te bewijzen. de (wettelijke) plicht om iets te bewijzen ligt bij dat ***'bedrijf'.

en waarom de meesten onder ons altijd zenuwachtig begint te worden, als er gedreigd wordt met een incassobureau is mij een raadsel.

incassobureaus kunnen niets meer dan iedereen kan: een bepaalde zaak voor de rechter brengen. dat kan zelfs een hier te lande verblijvende illegale vreemdeling, dus daar is niets aparts aan. iedereen kan ook een (eigen) incassobureautje beginnen, de grootste gek kan dat nog.

laat u dus niet de kop gek maken door zo'n incassobureautje.

kort gezegd: u hoeft niets te bewijzen en alle bewijslast ligt bij dat malafide ***'bedrijf'.
eis een bewijs, zoals bijv. een voicelog of een door u getekende overeenkomst.

kunnen zij dat niet, zal elke (kanton)rechter u in het gelijk stellen. buiten dat vraag ik mij af of dit malafide ***'bedrijf' überhaupt wel eens een zaak voor de rechter heeft gebracht...... en gewonnen.

soms stuur ik nog wel eens een mailtje naar bedrijven met het verzoek hier te reageren.
maar in dit geval heeft dat geen zin, zij durven (!) toch niet te reageren.

sterkte verder met dat ***'bedrijfje'.......

gr. hutch