Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 20-06-2013 19:14:55
Geldzaken & Recht

Contract annuleren

Oké, als er iemand aan de deur is geweest, dan is er sprake van colportage. weet je zeker dat je maar 5 dagen bedenktijd had? dat is nl erg belangrijk. kijk nog eens op het contract en kijk of niet 8 dagen staat. als er 5 dagen staat, dan is het contract niet geldig en dus vernietigbaar. verder zijn er nog andere dingen belangrijk, lees de tekst van consuwijzer hieronder:

als het via colportage is gegaan, dan zijn hier allerlei verplichtingen aan verbonden.

regels voor het contract

bij colportage gelden de volgende regels:


- u moet het contract meteen op papier krijgen.
- het contract moet door u en door de colporteur zijn ondertekend.
- het contract moet in tweevoud zijn. eén exemplaar van het contract is voor de colporteur en het andere exemplaar krijgt u na ondertekening. allebei de overeenkomsten moeten hetzelfde zijn.
- de bedenktijd van acht dagen moet op het contract staan.
- de naam en het adres van de colporteur of het bedrijf waarvoor hij werkt moet op het contract staan.

voldoet het contract niet aan deze regels? dan is het contract nietig. dit betekent dat er geen geldig contract is gesloten. hebt u al betaald? dan hebt u meestal recht op uw geld terug. gebruik hiervoor deze voorbeeldbrief over nietigheid.

lees alles over colportage, klik http://www.consuwijzer.nl/thema/colportage-verkoop-aan-deur-en-verkoopdemonstraties">hier

dus geen 8 dagen bedenktijd op het contract staat, dan is het het beste om deze voorbeeldbrief aangetekend naar scarlet te versturen.

klik http://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/colportage/voorbeeldbrief-ongeldige-koop-colportage-nietigheid">hier

bepaalde dingen uit de brief zullen op jouw situatie van toepassing zijn en andere niet, dus die moet je aanpassen aan je situatie. als je ergens over twijfelt, of als iets niet duidelijk is, laat het hier dan weten.