Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jadandzemaar - 21-06-2013 14:08:13
Geldzaken & Recht

Deurwaarder klopt aan voor een zaak uit 2006

Daar kunnen we wat mee gompy... niet dus.

het is vrij eenvoudig geregeld in nederland. iemand vergeet een rekening te betalen, vergeet de herinnering, de aanmaning vervolgens ook nog eens en opeens is daar een deurwaarder of een incassobureau. maar omdat iemand ooit niet betaalde, mag een deurwaarder of incassobureau even eigen rechter gaan spelen? zo werkt het volgens de wet niet. edr in deze (een schimmig incassobureau) bluft, probeert en heeft lak aan regels. deze onderneming overtreedt de wet, willens en wetens.

een zwarte lijst van foute incassobureaus (een contradictio in terminis!) zou inderdaad leuk zijn en kan misschien helpen. het zou ook schelen als er vanuit de overheid ingegrepen werd. misleiding, oplichting, allebei strafbaar. maar als een wanbetaler opgelicht wordt, dan is het eigen schuld, dikke bult? dat is wel erg gek! een edr dient zich aan de regels te houden. dus ook aan de incassoregels. zo simpel is het.