Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-08-2005 16:51:16
Geldzaken & Recht

Onderhands geleend. hoe krijg ik mijn geld terug

ik heb eens eenzelfde probleem aan de hand gehad.  


ik heb bij de rechtswinkel juridisch advies ingewonnen, die adviseerde mij een _aangetekende_ brief (handtekening retour laten sturen door kpn) te sturen met daarin vermeld het bedrag, de vermelding dat het een lening betreft en een termijn waarbinnen het bedrag kan worden terugbetaald (10 dagen, twee weken) of kan worden begonnen met terugbetalen (bij grote bedragen of kleinere draagkracht). vermeld er ook bij dat je overgaat tot uit handen geven van de vordering wanneer er geen betaling plaatsvindt en dat de daaruit voortkomende kosten, alsmede de wettelijke rente over het geleende bedrag in rekening zullen worden gebracht.


vervolgmogelijkheden:


- bij geen reactie heb je bewijs van je lening en kun je stappen ondernemen (incassobureau of deurwaarder) om je geld terug te krijgen.


-positieve reactie in de zin van beginnen met betalen: geen probleem, mocht de afbetaling stoppen heb je alsnog de vorige mogelijkheid over.


-alleen wanneer er een ontkenning volgt kun je een probleem hebben met bewijslast en wordt de situatie lastiger, zoniet onmogelijk.


ik heb indertijd (na uitblijven van reactie) mijn vordering uit handen gegeven aan een deurwaarderskantoor en (met wettelijke rente) mijn geld ontvangen.


succes!


ingrid