Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jolijn nr.2
jolijn nr.2 - 03-07-2013 15:40:16
Huishouden & Energie

Huurverhoging

[quote=meidam schreef op dinsdag 2 jul 2013, 10:51]zonder schriftelijk geïnformeerd te zijn is er vandaag mijn huur afgeschreven incl. de 4%. mag ik deze verhoging weigeren ?
graag uw advies.

met vriendelijke groet,


http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/kan-ik-bezwaar-maken-tegen-huurverhoging.html

het 'leuke' is dat zo'n bezwaar voor 1 juli binnen moet zijn, maar als je dan pas weet dat er een verhoging heeft plaats gevonden?

je kunt het geïncasseerde bedrag storneren en zelf de oude huur overmaken.


de verhuurder krijgt nog een kans om de huurverhoging bekend te maken:



geen bezwaar en geen betaling

als de huurder geen bezwaar indient tegen de voorgestelde huurverhoging, maar de huurverhoging ook niet betaalt, dan geldt de huurverhoging niet. als de verhuurder de huurverhoging toch wil doorzetten, dan kan hij 2 dingen doen:

als de verhuurder het huurverhogingsvoorstel níet aangetekend naar de huurder heeft gezonden, moet de verhuurder eerst een aangetekende herinneringsbrief naar de huurder sturen, de zogenoemde rappelbrief. dit moet binnen 6 weken na de voorgestelde ingangsdatum van de huurverhoging. de verhuurder vermeldt in de rappelbrief dat hij geen bezwaarschrift heeft ontvangen en stuurt een kopie mee van het huurverhogingsvoorstel.

als de huurder alsnog bezwaar wil maken tegen de huurverhoging, moet de huurder binnen 3 maanden na de voorgestelde ingangsdatum van de huurverhoging de huurcommissie vragen om uitspraak te doen over de huurverhoging.

als de huurder een rappelbrief heeft ontvangen en de huurcommissie niet om een uitspraak vraagt, dan geldt de huurverhoging alsnog. de huurder moet de huurverhoging betalen.