Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gh
ghost010 - 04-07-2013 15:29:48
Geldzaken & Recht

Bestolen op het werk.werkgever wil niet vergoeden?

Ik lees net dit op http://www.arbeidsrechter.nl/uitgebreide-risico-aansprakelijkheid-werkgever-ongeluk-schade


"b. de medewerker lijdt schade bij of door een derde

een werkgever kan ook aansprakelijk zijn ten opzichte van zijn medewerkers, ook al lijden zij schade tijdens hun werk bij een derde. heeft de derde niet de vereiste veiligheidsmaatregelen genomen, dan kan een medewerker zijn werkgever aansprakelijk stellen voor de schade die hij heeft geleden.

[stuk tekst]

heeft de werkgever zelf (samen met andere werkgevers) onvoldoende maatregelen genomen, dan is hij aansprakelijk tegenover zijn medewerkers. dat neemt niet weg dat de werkgever deze schade mogelijk op derden kan verhalen. had een medewerker de mogelijkheid om die derden zelf aan te spreken in plaats van zijn werkgever, dan kan de werkgever doorgaans verhaal zoeken bij deze derde voor de schade die de werkgever heeft vergoed aan de medewerker."

valt dit dan niet onder wat er gebeurd is?
aangezien mijn vriendin dus werkzaam was bij de cliënt(die een crimineel verleden heeft en in een drugs opvang/revalidatie zit) en er geen voorzorgsmaatregelingen zijn geweest om schade te voorkomen (geen kluisjes enzovoort.. wat ik in het filmpje hier boven wel aanwezig was).
diefstal lijkt mij onder gevaar en schade te vallen? vooral vanwege het verleden van de cliënt?