Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 04-07-2013 17:44:13
Huishouden & Energie

Huurverhoging

[quote=komsja schreef op donderdag 4 jul 2013, 16:26]het was!!!!!! zo ,dat mensen die huurtoeslag krijgen,de huurtoeslag aangepast werd aan de jaarlijkse huursverhoging in juli.maar dat is niet meer zo,de hoogte van de huurtoeslag word in de maand november/december berekend,en wat men teveel heeft gehad moet men terug betalen en wat men te weinig heeft gehad word verrekend en/of uitbetaald.
niet correct...
als je nu naar de belastingtelefoon/toeslagen zou bellen, kun je het gelijk laten veranderen en binnen 24 uur is het verwerkt.
en anders via de site van de belastingdienst "mijn toeslagen" zelf.
van de site:

als wij nieuwe gegevens ontvangen, bijvoorbeeld als u een wijziging doorgeeft, berekenen wij uw toeslag opnieuw. hierdoor kunnen er in het jaar meerdere periodes met verschillende maandbedragen ontstaan. hier leest u met welke gegevens wij in de genoemde periode uw toeslag hebben berekend.

wijzigingen binnen 24 uur verwerkt
als u een wijziging hebt doorgegeven, zijn de gegevens binnen 24 uur aangepast in mijn toeslagen. als u na 24 uur opnieuw inlogt, is uw wijziging op de volgende manier verwerkt:

heb er vorige week persoonlijk bij gezeten dat een kennis heeft gebeld naar de belastingdienst omdat de aanpassing van de huurverhoging niet verwerkt bleek te zijn in zijn huurtoeslag.
bleek dat de wbv het niet had doorgegeven. de persoon heeft alle papieren er bij gepakt, ook bsn en toen alles per telefoon doorgegeven, de persoon aan de telefoon heeft alles gelijk verwerkt/veranderd en het familielid zou binnen 8 weken schriftelijke bevestiging krijgen.