Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si

Moet je zelf de oorzaak kunnen zeggen?

Hoezo is dat niet de normale gang van zaken?

je bent met huis en inboedel doorgaans tegen met name genoemde evenementen verzekerd (bij "all-risks" ligt dat iets genuanceerder) kijk eens in de polisvoorwaarden.
wanneer je meent iets van de verzekeraar tegoed te hebben/kunt claimen ligt het op zijn minst in de lijn der gedachten, dat er iets van een mogelijke oorzaak van de schade kan worden aangetoond/genoemd. (zoiets als "wie eist, bewijst.")
wanneer het een gedekte oorzaak lijkt te zijn kan een verzekeraar nog wel eens een expert benoemen om de oorzaak te bevestigen of verder te onderzoeken en, bij grotere schadeclaims, om de schadeomvang vast te stellen.

gewoon maar roepen "er is iets kapot, wilt u betalen of even komen vaststellen of dit misschien een gedekte oorzaak is" is dus niet de normale gang van zaken.

neemt niet weg, dat dit een heel vervelende schade is (zijn dit soort vloerschaden eigenlijk altijd) temeer nu er al het een en ander is gedaan aan oorzaakonderzoek en er eigenlijk niets is vast te stellen.
overigens zou u iets meer inspanning van uw tussenpersoon mogen verwachten (wat initiatief ofzo om tot een nader onderzoek naar de oorzaak te komen).