Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-07-2013 20:39:43
Computers & Telefonie

Pretium

Geachte herr dokter oetker,

lang niets meer van u vernomen. via het forum van radar heb ik de komende wetswijziging vernomen.

dat het ook geld voor telefonie is wel duidelijk, dit blijkt ook uit het volgende stukje (bron : https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/33520/kst-33520-8?resultindex=5&sorttype=1&sortorder=4):

het begrip «verlenging» ziet op de verandering van de termijn van de overeenkomst. van verlenging is bijvoorbeeld sprake wanneer een abonnement voor mobiele telefonie is aangegaan met een looptijd tot 1 januari 2016 en wanneer telefonisch wordt overeengekomen om de einddatum te veranderen in 1 januari 2017. bij een overeengekomen «vernieuwing» wijzigen ook de overige voorwaarden van de te vervangen overeenkomst. uitgaande van het hiervoor beschreven voorbeeld van een telefoonabonnement, zou bijvoorbeeld ook een internetbundel aan het abonnement voor mobiele telefonie kunnen worden toegevoegd of kunnen partijen een nieuwe prijs voor de bestaande telefoondienst overeenkomen. in deze gevallen volstaat de wilsovereenstemming per telefoon om de overeenkomst tot stand te laten komen. de gemaakte uitzondering laat uiteraard onverlet dat de overige bepalingen voor het sluiten van overeenkomsten, zoals afdeling 2b en de afdeling inzake oneerlijke handelspraktijken van toepassing zijn. dit betekent onder meer dat de consument het recht heeft om de gesloten overeenkomst overeenkomstig artikel 230o binnen veertien dagen na het sluiten van de overeenkomst te ontbinden.

het blijft inderdaad uitkijken met de term "vernieuwing". pretium kennende zullen ze de mazen in de wet opzoeken, maar de grootste strijd is gestreden.

het doet me deugd dat de overheid eindelijk wakker is geworden, en ik denk dat pretium na 13 december nog maar weinig klanten binnenhaalt, ik denk minder dan 10% van de nieuwe leden die ze tot nu wegkapen.
gefeliciteerd met het behaalde resultaat, nederland heeft veel aan uw inspanningen te danken....

met vriendelijke groet,
langste adem