Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 21-07-2013 09:55:17
Computers & Telefonie

Pc upgraden

Meer dan 4 gb heeft alleen zin als je een 64-bit systeem gebruikt. kijk dus eerst bij de eigenschappen van de computer om vast te stellen dat je 64-bit windows gebruikt en niet de 32-bit versie.

een goede ssd is de samsung ssd 840 pro serie van 128 gb of meer. daar zit de enigszins in functionaliteit beperkte software voor het overzetten van de harde schijf al bij. met deze software kun je de schijf aligned indelen, wat erg belangrijk is. alignen kan achteraf ook met de gratis minitool partition wizard. verder heb je voor goede prestaties een sata controller nodig met ahci mode.

nadeel van de ssd is dat je schrijfacties zoveel mogelijk dient te beperken. defragmenteren heeft trouwens ook geen enkele zin. het kan bij sommige ssd's voordelig zijn om van 128 gb slechts 120 gb te gebruiken en de overige 8 gb ook niet te partitioneren.

free versies van macrium reflect of paragon zijn gratis te gebruiken programma's voor het maken van back-up images.