Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vr1944
vr1944 - 20-07-2013 10:49:10
Computers & Telefonie

Pc upgraden

Intel® core™ i3-4010u processor (3m cache, 1.70 ghz)
cache 3.0 mb
kloksnelheid 1,7 ghz
aantal kernen 2
aantal threads 4




waar je die 2,6-3.0 ghz vandaan haalt weet ik niet . de tijdwinst van het opstarten van de pc en toepassingen had ik reeds in een eerdere bijdrage vermeld , maar deze tijdwinst is m.i. het installeren van een dure ssd hd niet waard,



de bottleneck hoef hem niet in de cpu te zitten, het is net waar je hem sneller wilt laten worden, opstart tijden en laadtijden van programma's worden veel korter met een ssd, daar heeft een cpu niet zo veel "last van" en kan een dual core 2,6ghz prima draaien. je kan er zelf met gemak mee gamen, want een game kan toch maar op één core tegelijkertijd werken en dan is je gpu weer van belang. alleen "old school" rekenen belast de cpu, de rest wordt tegenwoordig in het ram geparkeerd ( 8 gb kan het dus makkelijk waard zijn ) en de meeste taken worden door de gpu afgehandeld omdat vooral grafisch alles zwaarder is geworden.

natuurlijk is die i3 niet super snel, maar met een ssd ga je zeker verschil merken. en daarna kan altijd nog gekeken worden naar een i5 of de intel core i3 3225 (3.3ghz) welke al een stuk sneller is. alleen bij meerdere zware processen is een i5 ( of i7 ) echt nodig.