Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 22-07-2013 23:35:28
Voeding & Gezondheid

Welke ziektekostenmaatschappij vergoed nota's in de chinse taal

[quote=dutch1 schreef op maandag 22 jul 2013, 22:58]
(...)nogmals ik word gezien de ervaring graag behandeld tussen toekijkende chinese mensen en artsen die lichaam en geest als lichaam zien.
men heeft daar een dubbele breuk ontdekt die met scans in nederland niet te vinden waren.
helaas moest ik teurg dus 3 manden wachten en met veel pijn uiteindelijk geopereerd.
dat is dus de realiteit.
en ik heb meer voorbeelden.

met groet,

ducth1


hmm, ik dacht dat sowieso alleen spoedeisende hulp (na bijv. een ongeval) vergoed wordt in het buitenland tot aan nl'se tarieven en niet een onderzoek of behandeling voor iets waar je in nl al last van had. en voor die spoedeisende hulp kan een zorgverlener de nota vaak rechtstreeks opsturen naar de zorgverzekeraar in nederland en als dat moeilijk is, heb je nog altijd een alarmnummer op je zorgpas die je kan bellen voor hulp en bemiddeling.
doe je dat niet of heb je geen spoedeisende behandeling, dan loop je kans je nota niet vergoed te krijgen, lijkt mij.
maar on topic: bij mijn zorgverzekeraar staat in de voorwaarden duidelijk dat de taal van de nota's moet zijn: nederlands, engels, frans, duits of spaans. in alle andere gevallen worden de nota's niet in behandeling genomen tenzij vergezeld met een vertaling door een beëdigde tolk/vertaler.
lijkt mij niet zozeer willekeur: er moet nou eenmaal een grens getrokken worden, anders kunnen mensen wel nota's gaan indienen in alle talen onder het mom van: er is vast wel een medewerker in het bedrijf die het kan vertalen.
het lijkt mij ook onlogisch dat de zorgverzekeraar moet gaan zorgen voor de vertaling of medewerkers in dienst moet gaan nemen voor alle mogelijke talen in de wereld: jij bent immers degene de nota vergoed wil zien...