Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 23-07-2013 18:33:42
Vakantie & Reizen

Vervoeren gasfles

[quote=healb schreef op maandag 22 jul 2013, 19:55]gompy 2, je zei dat de gasfles recht op vervoerd moet worden, het waarom is mij niet duidelijk, als ik hem goed vast gesjord heb en dat hij geen kant op kan, wat is het probleem dan, of kan de gas afsluiter niet goed tegen vloeibaar gas?
je stelt de vraag of een gasfles liggend vervoerd mag worden.
nee, wettelijk schijnt dat niet te mogen gezien de teksten van de linken die tenormin en ik bijgevoegd hebben.
wil je iets anders lezen dan had je de vraag anders moeten stellen.

kan een gasfles liggend vervoerd worden?
ja, een gasfles kan best liggend vervoerd worden, ik heb het zelf vele malen gedaan, mits zoals anderen al vermeld hebben, goed vast gesjord.
in vroeger jaren, toen de veiligheidseisen v.w.b. vervoer en opslag nog niet zo aangescherpt waren, zag je vaak bevoorradingswagens met gas, zuurstof en andere soorten gas, die ook een hele partij propaangasflessen op de vrachtwagen hadden, en vaak lag een gedeelte er liggend op, dan kon men meer stapelen.