Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dr
draconiandevil - 25-07-2013 22:00:31
Computers & Telefonie

Ext.hardeschijf

[quote=harrold82 schreef op donderdag 25 jul 2013, 19:51er zijn tegenwoordig nieuwe beveiligingstechnieken. wist je bijvoorbeeld dat de gyroscoop die apple heeft toegepast in de ipod touch en later in de iphone, voor het draaien van je scherm en detecteren van bewegingen, al eerder door apple werd toegepast in laptop-hardeschijven? dit alles bedoeld om beweging van de harddisk te detecteren en zodoende de naald tijdelijk van de schijf af te halen.

dit is later ook door andere fabrikanten overgenomen. dit hoor je dan meestal wanneer je een laptop hard neerzet op bijv. je schoot of tafel. je hoort dan het bekende "parking" tikje, waarbij de naald van de harddisk gaat.

tegenwoordig zijn er ook ssd-schijven. als eerste toegepast in de macbook air (jaja, weer apple...). dit staat voor solid state drive en betekent zoiets als "degelijke harddisk", harddisks die tegen een stootje kunnen.


je bent wel een enorme apple fanboy. wist je dat apple nog nooit een harde schijf heeft geproduceerd, maar ze gewoon koopt bij andere fabrikanten?