Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 27-07-2013 21:47:06
Geldzaken & Recht

Heeft respondent ikbenik in vrijwel alle opzichten ongelijk???

[quote=dearagain schreef op zaterdag 27 jul 2013, 21:34]*het verwijzen naar onjuiste bronnen en informatie komt natuurlijk veel voor, maar.....................je kunt daar op reageren of juist niet reageren.

laat ik dit erop zeggen:
op het forum van tros radar waren die discussies ook.
heel af en toe lees ik dat forum eens. en daar worden de vraagstellers echt op het verkeerde been gezet door aanhangers van consuwijzer.

maar bij de consumentenautoriteit en bij de consumentenbond is ook de frustratie waarom dat de meeste ondernemers niet aan de regels van consuwijzer houden.
men is al meer dan acht jaar bezig. en het schiet niet op.
hoe komt dat?

maar kijk eens naar de hetze die de consumentenbonden en consumentenautoriteiten in europa tegen apple zijn gestart.

het effect in de praktijk is dat die organisaties bij geschillen altijd de kant van de consument kiezen en altijd tegen de schenen schoppen van de ondernemer.
immers, moet in hun ogen, de arme consument beschermd worden tegen de boze ondernemer die altijd op uit is om de arme consument op te lichten.

een ander effect daarvan is dat in de praktijk consumenten door die organisaties worden "voorgelicht" en bij "problemen" de consumenten naar de verkopende partij toestappen en denken dat zij ergens recht op hebben terwijl zij daar volgens de wetgeving geen recht op hebben, waardoor in de winkel vervelende discussies ontstaan.

zitten we daar op te wachten?