Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kaasbroodje
kaasbroodje - 30-07-2013 13:11:34
Huishouden & Energie

Zonnepanelen

Veel zonnepanelen hebben de garantie dat ze na 20 jaar nog 80% van hun originele rendement hebben. ze kunnen 30 jaar meegaan, en aangezien je ze na 10 jaar terug verdient kunt hebben is het zeker wel een leuke investering! uiteraard kunnen ze ook eerder kapot, daarom is slim ze te "verzekeren" dan betalen ze zichzelf binnen 15 jaar sowieso wel terug en dan bent u zeker van goed werkende panelen.

houd er rekening mee dat de omvormers etc maar een jaar of 10 meegaan, en dat ze daarna heel snel rendement verliezen. de kosten voor het vervangen zijn voor u zelf en vooral uurloon kan hoog oplopen. dus je moet echt rekening houden dat ze na 15 jaar beginnen te verdienen.