Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 01-08-2013 13:53:12
Auto & Vervoer

Garage aansprakelijk?

[quote=lynn000 schreef op donderdag 1 aug 2013, 13:25][quote=mein33 schreef op donderdag 1 aug 2013, 13:04]bij het monteren van nieuwe banden, remblokken en remschijven hoeft er aan de remleiding niet gesleuteld te worden.
het is mij een raadsel hoe een balanceerloodje een remleiding kan beschadigen.
hoe heeft u gemerkt dat uw remleiding stuk was gegaan tijdens de rit.
ik vraag mij af of dit echt wel de oorzaak van de doorgesleten remleiding is of dat er iets anders aan de hand is.
volgens de garage (merkdealer) in belgie is dat toch echt de oorzaak. ze hebben daar ook foto's gemaakt en die aan ons meegegeven. ook de doorgesleten remleiding hebben ze meegegeven.

dank voor uw reactie. het blijft voor mij een vraagteken hoe een balanceerloodje deze schade heeft kunnen aanrichten. u bent door het oog van de naald gekropen want bij een defect aan de remleiding valt de remdruk bij één voorwiel en bij één achterwiel (x links) weg en remt de auto onvoorspelbaar en is de remweg beduidend langer.
zou inderdaad eerst de feiten bij uw garage neerleggen in de hoop dat zij het netjes oplossen.
mocht dat niet lukken dan kunt u altijd nog juridische hulp inschakelen zoals in voorgaande reacties is omschreven.