Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 02-08-2013 21:00:49
Auto & Vervoer

Elektrische fiets repareren buitenland

[quote=gsm schreef op vrijdag 2 aug 2013, 19:34][quote=tar schreef op vrijdag 2 aug 2013, 15:54]
geachte gsm,

ik weet niet over welke voorwerpen u het heeft?!

bijvoorbeeld een praktijkgeval met de originele band van een sparta xgt en een flinke 2 inch spijker erin. de binnenband was niet meer goed te plakken. beide banden, binnen en buiten, zijn vervangen.

zover ik het begrijp kan een elektrische fiets alleen bij de meeste nederlandse fietsenmakers hersteld worden, wanneer de ondersteuning niet meer werkt, bijvoorbeeld na het losmaken van de elektrische bedrading. de vraag waar ik hier een antwoord op hoop te vinden is welke reparatiemogelijkheden er zijn in het buitenland.
geachte gsm,

u had het over fietsbanden en beweerde daar iets over; daar reageer ik even op.

fabrikanten die op hun site niet eens de moeite nemen om het merk fietsbanden te noemen die op hun fietsen worden gemonteerd, neem ik niet serieus en verdenk ik van bedekte kostenbesparing...

bij sparta, dat wel deel uitmaakt van de accell group kon ik niet vinden welke fietsbanden zij monteren...

en dat is precies waar o.a. op wordt verdiend:

het prijsverschil tussen een goedkope (inferieure) fietsband die lek raakt na inrijden van een 2 inch spijker en een kwaliteitsband met een anti-leklaag met een extra laag van kleine keiharde keramische deeltjes kan oplopen tot 40 euro per band; 2 banden per fiets, dus dat loopt aardig op...

http://www.sparta.nl/nl">sparta en/of de http://www.accell-group.com/nl/accell-group.asp">accell group zou u precies moeten kunnen vertellen waar u technische ondersteuning kunt vinden voor uw elektrische fiets in het buitenland.

wat ik al zei, als u een a-merk kwaliteitsband met een anti-leklaag met een extra laag van kleine keiharde keramische deeltjes laat monteren en de juiste bandendruk hanteert, is lekrijden tegenwoordig bijna uit te sluiten; zelfs een los liggende spijker van 2 inch maakt geen of nauwelijks kans.

succes!