Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-08-2013 15:31:21
Garantie & Verzekeringen

Diefstal uit bus

Beste paaj9,

onlangs hebben ze bij kij ook me bus opengemaakt en me gereedschap eruit gestolen. als zelfstandige timmerman een beste klap in je gezicht. het zijn tenslotte de spullen waar ik me eten mee moet verdienen. maar betaal me krom aan verzekeringen dus dacht ik krijg het wel vergoed. niks was minder waar. abn amro had inderdaad in de kleine letters staan dat er een zgn 'scm klasse 2' alarm op de bus had moeten zitten. en ik zal je een stukje citeren uit de mail van abn amro. zelfs al zat er een alarm op de bus, zijn er geen braaksporen dus heeft er geen diefstal plaatsgevonden.
en daar moet je het maar mee doen. gelukkig had ik ook wat enkele nieuwe festool machine's hier zit bij aanschaf drie jaar lang een gratis diefstalverzekering op. deze geloofde gekukkig wel echt dat het gestolen was en gaven mij ook zonder verdere vragen twee nieuwe machine's. weliswaar met €100,- eigen risico per machine. maar dat is een schrijntje in vergelijking met de nieuwwaarde.

moraal van dit verhaal:
als je bus wordt opengebroken en je wilt het vergoed hebben. regel een alarm certificaat. (kan je downloaden of namaken) en zorg in vredesnaam dat je je bus met koevoet bewerkt alvorens de schade te melden. op deze manier voldoe je aan de polisvoorwaarden en weet de verzekering dat je de boel niet oplicht.
ik heb geprobeerd eerlijk te vertellen wat er was gebeurd maar dat werkt niet. je moet fraude plegen om de verzekering te laten denken dat je geen fraude pleegt, snap je. want zo lees ik tussen de regels van de polisvoorwaarden: eerlijke mensen bestaan niet, en criminelen moeten braaksporen maken anders komen ze niet in een auto.
iedereen kan op youtube een manier vinden om een auto zonder braaksporen open te krijgen ben ik achter gekomen.