Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bvandenb
bvandenb - 04-08-2013 20:40:31
Computers & Telefonie

Ext.hardeschijf

@gompy2, had je je eigen advies opgevolgd, dan wist je dat ze er ook van glas zijn, interne platters van hdd's.
verder denk ik dat de vraagsteller eigenlijk naar ssd, maar dan extern behuist, vraagt.
en ja ook die ssd's crashen.
"van de 15.000 data recovery zaken die het bedrijf behandelde, ging het in 85% van de gevallen om traditionele harde schijven. in tien procent waren ssd-schijven en ander flash-geheugen de boosdoener"
als ik dan gok dat nog geen 10% van de mensen een ssd hebben.... (ik heb het over laptops en pc's dan, niet tablets en phones) is dat ook niet zalig makend. wel snel ! :-)

dus: minimaal dubbele data, backups. koop je 2 externe schijven, neem niet 2 dezelfden, want die hebben potentieel hetzelfde gebrek, of zwakte bij net dat ene spanning piekje in het 220 v net. etc.
op goedkope usb sticks kan je dan ook nog extra zo nu en dan al je email contacten opslaan, zelfgemaakte documenten, je aller aller aller belangrijkste fotos e.d..