Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2013 10:30:17
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Begrijp ik het goed dat als een winkel een gebruikt artikel verkoopt dan blijft de garantie erop zitten als het er nog op zit, maar als een consument een artikel doorverkoopt waar garantie op zit dan vervalt het als het weer door wordt verkocht aan een andere consument?



ikbenik schreef op woensdag 7 aug 2013, 03:03: rich mouse schreef op donderdag 1 aug 2013, 19:48: zover ik op google kan vinden en uit eigen weten kan een product nooit qua garantie overgenomen worden, dit staat op naam.

het kan zijn dat een product voor een bepaald gebruik geschikt is en daarop is aangepast qua advies door een verkoper,dus als een ander het overneemt en er anders mee omgaat dan de eerste eigenaar,dan kan zou het in mijn optiek oneerlijk zijn als de winkel daarvoor moet opdraaien.

ik denk zelf dat veel mensen op die manier van garantie gebruik maken want een winkel weet nooit meer wie dat artikel had gekocht,of ze moeten om specifieke informatie vragen .
ja en nee.
garantie die door de fabrikant is verstrekt is bij doorverkoop door de consument aan derden wel overdraagbaar.
garantie die door de verkopende partij is verstrekt is bij doorverkoop door de consument aan derden niet overdraagbaar.
non-conformiteit welke de verantwoordelijkheid betreft van de verkopende partij van de zaak aan de eerste koper is ook niet overdraagbaar aan een derde partij. omdat de derde partij bij non-conformiteit bij de eerste consument moet zijn. de winkel is bij doorverkoop dus geen partij. helemaal niet als de ondernemer dat in zijn bepalingen heeft opgenomen. wat bij de meeste ondernemers ook zo is.