Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 12-08-2013 19:56:57
Computers & Telefonie

Foto's verwijderen van ipad

[quote=zwaardvis schreef op maandag 12 aug 2013, 18:11]nee even serieus gsm, ts heeft gelijk dat het verwijderen moeilijk of onmogelijk kan zijn:
de ipad kent 2 soorten foto's:
a. foto's gemaakt met de ipad zelf, al dan niet met photo booth.
b. foto's uit andere bron, zoals een digitale camera die er met itunes zijn opgezet.

categorie a kun je verwijderen met bv het prullenbak symbool of met de knop wijzig.

als je alletwee de soorten foto's er op hebt staan, de itunes-otos staan overigens in een apart synchronisatie album, kun je met de knop foto's in de app foto's beide soorten door elkaar zien.
klik eerst op wijzig en klik dan 1 van categorie a. aan en klik 1 van categorie b. aan. de knop verwijder zegt dan: verwijder(1). een, en geen verwijder(2) omdat alleen categorie a foto's op deze manier verwijderd kunnen worden. maar ik ben geen specialist, maar dit constateer ik ook op mijn eigen ipad.
wellicht dat er een obscure app is die wel verwijderen van categorie b. mogelijk maakt, zonder itunes, maar dat weet ik niet.
foto's die via synchronisatie (itunes) op de ipad gezet zijn kun je inderdaad niet verwijderen omdat dit ook weer via synchronisatie zou moeten. maak verbinding met itunes op je computer en zet sync aan, zonder dat er foto's op de computer beschikbaar zijn in itunes.
alle foto's die via sync op de ipad staan zouden dan verwijderd moeten worden.
ik heb via itunes foto's naar de ipad gekopieerd (sync staat uit) en die kan ik op de ipad (dus zonder tussenkomst van itunes) wel verwijderen via de prullenbak-knop.