Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 13-08-2013 07:29:55
Computers & Telefonie

Laptop maakt geen verbinding met internet

Hoi discovery,
er zijn al veel adviezen langs gekomen. het advies om terug te gaan naar een herstelpunt raad ik ten zeerste af. dat moet je alleen doen als er een update of software installatie fout is gegaan.

ben je al eens naar het netwerkcentrum gegaan? klik op het netwerk icoon rechts onder op de balk of ga via configuratiescherm daar naar toe.

als er ooit al een verbinding met telfort was dan zie je mogelijk 'deze computer' met icoon computer dan een lijntje naar rechts met een huisje of een ander plaatje en dan weer een lijntje en dan de wereldbol. als in één van de lijntjes een kruisje staat zit daar de fout, als er geen huisje maar een bankje staat dan betekent dat je nieuwe verbinding is ingesteld als openbaar netwerk en dan is de beveiliging erg hoog. de verbinding moet staan op thuisnetwerk. zie je een rood kruisje dubbelklik daar dan op, dan gaat 'probleemoplossing' werken voor je. dat scheelt een boel denkwerk.

het kan ook helemaal geen kwaad om opnieuw een netwerk in te stellen. doe dat met de wizard die je in netwerkcentrum vindt.

succes,
erky