Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-08-2013 11:28:17
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Dus eigenlijk als je een artikel koopt en je verkoopt hem as consument door naar een ander consument ,dan kan die 2e consument bij een snel defect terugvallen op de eerste consument?

ik lees op internet toch echt dat een 2e consument zelf terecht kan bij de winkel waar de eerste consument het artikel heeft aangeschaft.

ikbenik schreef op maandag 12 aug 2013, 23:18: rich mouse schreef op maandag 12 aug 2013, 18:19: volgens mij schrijft de wet op artikelen een bepaalde garantie voor, dit is hetgeen op papier staat en de winkel en de klant overeengekomen zijn,
er is dus maar één soort garantie.
conformiteit is totaal iets anders en valt niet onder garantie.
garantie is een gunst, geen recht.


rich mouse schreef op maandag 12 aug 2013, 18:19: die garantie die op papier staat zou logischerwijs lijkt mij gewoon op naam van een ander door kunnen gaan.
garantie die door de producent verstrekt wordt, wordt op het product gegeven. dus die garantie is wel overdraagbaar.

garantie die door de verkopende partij verstrekt wordt wel op zich op persoon gegeven en is in beginsel wel overdraagbaar, behalve als de verkopende partij in de algemene voorwaarden heeft opgenomen dat de garantie alleen aan de eerste koper verstrekt wordt. in dat geval is die garantie niet overdraagbaar.

conformiteit is nooit overdraagbaar, dit omdat de conformiteit alleen tussen verkopende partij en eerste koper van toepassing is.

als een consument (eerste koper) een product in de winkel koopt en later dat product doorverkoopt aan een andere consument (tweede koper) is de winkel geen partij meer voor de tweede koper.
de eerste koper is dan voor de tweede koper de verkopende partij. dus kan de tweede koper nooit non-conformiteit bij de winkel claimen.