Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2013 12:25:40
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Ik heb nog nooit meegemaakt bij een aanschaf dat er op een offerte vermeld stond dat bij doorverkoop de garantie vervalt.in dat geval kan een consument in de aangegeven garantie wat op papier staat altijd terug vallen op de winkel met een klacht en zij garantie verhalen.

mijn mening is dit logisch omdat een product aan een bepaalde verwachting moet voldoen en dat staat los va of 1 persoon of er een 5e eigenaar is.

mijn mening is wel dat de wet krom is omdat veel instanties zo voor de consument opkomen en gebruik maken van de niet kennis van de verkopende partij dat veel winkels gewoon altijd toegeven als de consument zijn zin niet krijgt.


14 aug 2013, 11:28]dus eigenlijk als je een artikel koopt en je verkoopt hem as consument door naar een ander consument ,dan kan die 2e consument bij een snel defect terugvallen op de eerste consument?

ik lees op internet toch echt dat een 2e consument zelf terecht kan bij de winkel waar de eerste consument het artikel heeft aangeschaft.
als de winkel specifiek heeft aangegeven (via de algemene voorwaarden) dat alleen de garantie aan de eerste koper wordt verstrekt, kan de tweede consument niet bij de winkel aankloppen.
de wet heeft die uitzonderingsclausule.

die is er niet voor niets.
die regel is er om te voorkomen dat de winkel als tussenhandel wordt gebruikt.