Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slobberbone - 17-08-2013 12:52:24
Auto & Vervoer

Kilometerstand

[quote=czar schreef op zaterdag 17 aug 2013, 11:39][quote=slobberbone schreef op zaterdag 17 aug 2013, 09:09]

nee joh tuurlijk kan het wel niet iedereen doet het maar dat is een ander verhaal.


ja, tuurlijk kan het wel, maar erg logisch is het niet.
een auto is meer dan alleen de motor.
er zijn volvo's en mercedessen die over een miljoen gelopen hebben, maar reken er dan maar op dat ze ook aan beurten flink wat hebben gekost in die tijd.

waar het voor ts om gaat is de vraag wat redelijk is in de verwachting.
en ik beaam meteen dat het enorm uit maakt hoe de kilometers zijn gemaakt. helaas is dat niet goed in te schatten als je een tweedehandsje koopt.
zelf rij ik 30k per jaar en ben daarom op zoek naar een diesel-station met minder dan 150k op de teller (ik woon in dl, daar is de wegenbelasting veel lager). toen ik nog in nld woonde reed ik maar 12.000 per jaar. daarvoor zocht ik dan een oudere lpg-g3 met niet meer dan 150k op de teller.
je moet ook eren beetje geluk hebben (en dat heb ik niet altijd gehad).



waarom is het niet logisch ? we verwachten wel dat een wasmachine/koelkast 20 jaar mee gaat waarom een auto niet terwijl dat makkelijk kan. en die beurten en onderhoud heb je met nieuwere auto,s ook en met meer elektronica is er ook meer wat kapot kan met bijkomende kosten.

zelf hecht ik niet zo'n waarde aan km-stand wel aan onderhoud en koop auto,s altijd van particulier en altijd die 5 jaar bij zelfde eigenaar. ik heb altijd auto.s van een max. een paar duizend euro en nu rij ik alweer bijna 8 jaar in mijn franse leeuw en zie mij daar nog zeker wel 5 jaar in rijden.
hier bijvoorbeeld een voorbeeld van wat langer doorrijden met een opeltje :)
http://www.autoweek.nl/klokjerond/9/opel-vectra-18-cdx

want u kunt wel vasthouden aan bepaalde km-standen maar heeft het voertuig net iets meer gelopen met extra onderhoud en is goedkoper ga ik daar altijd voor zo heb ik ooit eens een tipo gekocht met 17 blz aan onderhoud was van eerste eigenaar en had ook ruim 250k gelopen was een diesel maar liep als een zonnetje.