Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 17-08-2013 13:31:58
Auto & Vervoer

Kilometerstand

[quote=slobberbone schreef op zaterdag 17 aug 2013, 12:52]
waarom is het niet logisch ? we verwachten wel dat een wasmachine/koelkast 20 jaar mee gaat waarom een auto niet terwijl dat makkelijk kan.


de levensduur van alle apparaten is afhankelijk van het gebruikt ervan.
ik wil niet weten hoeveel jaar een wasmachine meegaat, ik wil weten hoeveel wasbeurten hij meegaat. een gemiddeld gezin draait 4,3 keer per week een wasje (bron: rekenkamer van afgelopen donderdag). ik woon alleen en draai 3 keer per maand een wasje. kun je beter mijn 5 jaar oude wasmachine kopen dan die 5-jaar oude van een gezin.

het probleem bij tweedehands is domweg dat je niet weet wat ermee is gebeurd.
je moet dus van een gemiddelde verwachting uitgaan.

[quote=slobberbone schreef op zaterdag 17 aug 2013, 12:52]
zelf hecht ik niet zo'n waarde aan km-stand wel aan onderhoud en koop auto,s altijd van particulier en altijd die 5 jaar bij zelfde eigenaar. ik heb altijd auto.s van een max. een paar duizend euro en nu rij ik alweer bijna 8 jaar in mijn franse leeuw en zie mij daar nog zeker wel 5 jaar in rijden.


fransen kunnen geen auto's maken, alleen vermarketen :-)
ik zou nooit een franse auto kopen....
ik hecht ook geen oneindige waarde aan de km-stand. ik zei toch dat ik een diesel-station onder de 150k zou zoeken? mijn laatste aankoop had toch 163k op de teller. mwoah, zo'n ruime ford station diesel rijdt best wel door tot 2,5 of 3 ton. en de prijs was goed.
waarom was de prijs goed? nieuwe tüf (apk voor 2 jaar) en 4 spiksplinternieuwe banden. verder is het al de vierde generatie mondeo, dus alle kinderziektes zijn er wel uit. het aanbod van 2l-station diesels is hier enorm en de markt zoekt vooral kleine dieseltjes. kortom, goedkoop in aanschaf.
ik kijk niet alleen naar km-stand, zeker niet!
en ja, ook ik koop altijd particulier, want bij een garage weet ik zeker dat ik wordt getild.