Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 18-08-2013 10:33:41
Huishouden & Energie

Hoe weer ik insecten uit mijn huis?

[quote=ventilator schreef op vrijdag 16 aug 2013, 12:13]hoi allemaal,

bedankt voor de vele reacties. de spinnen en muggen zijn inderdaad nog niet zo erg, een ventilator heb ik (ik heb mij zelfs naar het ding vernoemd) en ik heb een vochtvreterbakje staan.

gif spuiten, het huis is erg klein, heeft dat geen schadelijke gevolgen voor mijzelf?
kieren kitten staat voor dit weekend op de agenda!

de akeligste zijn de oorkruipers op dit moment, die lopen over het plafond en laten zich vanuit het niets vallen. op het bed.

overigens ben ik een voorstander van ´voorkomen is beter dan genezen.´

deze tips ga ik sowieso proberen:
- nergens voedsel(resten)
- vocht wegkrijgen (hoe?)
- kieren dichtkitten
- kruidnagels en ammoniak neerzetten
- schoonmaken
- azijn spuiten

hoe krijg je vocht weg ? dat gaat je niet lukken met vochtvreters. toen ik hier kwam wonen was de luchtvochtigheid 85 %. hartje zomer van 1993 en dus elke dag boven de 20 graden, tuin op het zuiden. na het verven kon er niet gelucht worden omdat ik er nog niet woonde dus dacht dat dat de oorzaak was. na een paar weken met ramen en deuren open was het nog steeds 80 %.

ik heb een luchtontvochtiger van delonghi gekocht. de opvangbak van dat ding is 5,5 liter en zat elke dag vol !! na een maand 5 werd dat pas minder. ook de afgelopen maanden heeft die weer overuren gedraaid. niet zoveel als toen maar toch wel 2 volle bakken per week. ze zijn alleen niet goedkoop. die van delonghi was 10 jaar geleden al meer dan 400 euro. de laatste tijd lees ik veel positieve ervaringen met de zibro dd108 luchtontvochtiger. de opvangbak is 3,5 liter, als je die elke morgen en avond leegt moet dat kunnen. je kunt ook de bijgeleverde slang er aan bevestigen en deze de eerste tijd bijvoorbeeld in een grote emmer hangen. prijsverschil tussen delonghi en zibro is behoorlijk, de zibro kost iets meer dan 200 euro en is met 6,5 kg veel makkelijker te hanteren (verplaatsen) dan de delonghi van 20 kg. er zitten welliswaar wieltjes onder maar dan nog is het een groot, log ding. geen idee wat de gemiddelde levensduur van luchtontvochtigers is maar de mijne is inmiddels 10 jaar oud. als die kapot gaat koop ik de zibro dd108.

succes met het vocht en de beestjes.