Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna
donna - 24-08-2013 11:37:27
Garantie & Verzekeringen

Rekening zorgverzekeraar na 1 jaar

Ik kreeg ruim een jaar na behandeling een rekening voor het eigen risico, samen met een deel van het eigen risico over dit jaar. dat loopt erg op, ze doen maar alsof wij allemaal ergens een zak met geld hebben liggen. op mijn protest liet de zorgverzekering dit weten:

in artikel 19 lid 4 van de zorgverzekeringswet (zvw) is bepaald dat kosten van zorg met het eigen risico mogen worden verrekend, als de rekening van de zorgverlener door de zorgverzekeraar is ontvangen in het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarop het verplicht eigen risico betrekking heeft. dit betekent dat een rekening over het jaar 2012 in 2013 nog met het verplicht eigen risico van 2012 mag worden verrekend, maar alleen als de zorgverlener de rekening uiterlijk 31 december 2013 heeft ingediend bij de zorgverzekeraar. conform artikel 3:307 van het burgerlijk wetboek moet de zorgverzekeraar de kosten binnen vijf jaar na het opeisbaar worden van de vordering, bij de verzekerde in rekening brengen.

je kunt nog 5 jaar rekeningen krijgen. wie wil weten waar hij/zij aan toe is moet dus precies bijhouden wat het eigen risico in elk jaar is, wat je al betaald hebt, van welke zorg je gebruik hebt gemaakt , of die zorg onder het eigen risico valt en wat er elk jaar weer verandert. zo mogen zelfzorgmiddelen op recept niet meegeteld worden, al moet je die wel betalen, en de huisarts ook niet, want die betaal je niet. bloedverdunners wel, maar slaappillen niet. enz. enz. moeten we allemaal apotheker en accountant worden?