Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 24-08-2013 15:13:30
Auto & Vervoer

Garantie op 2e hands auto

[quote=ikbenik schreef op zaterdag 24 aug 2013, 13:56][quote=mein33 schreef op zaterdag 24 aug 2013, 13:53][quote=dinant07 schreef op zaterdag 24 aug 2013, 13:09]ik moest € 350,= extra bij betalen boven op de aanschafprijs om bovaq garantie te krijgen. normaal moet dit er toch gewoon opzitten.


uit uw vraag maak ik niet op dat het hier een bovag aangesloten garagebedrijf betreft, er zal dan ook geen sprake zijn van bovag garantie. (kijkt u even op de bovag garantievoorwaarden). was dat wel zo dan zou de situatie er heel anders uitzien.
er zal dus sprake zijn van een eigen garantiestelsel.
inclusief die garantie was de vraagprijs v.d.auto hoger geweest en daardoor minder interessant voor de klant. de vraagprijs moet zo laag mogelijk worden gehouden.
als de potentiële klant geïnteresseerd is in de auto zal die sneller genegen zijn om extra te betalen voor de garantie.
u heeft, als ik het goed begrijp, bewust gekozen om geen garantie te nemen/kopen en ligt alle verantwoordelijkheid bij uzelf.

toch wil ik hier een opmerking over maken.
als bij een bovag aangesloten onderneming een auto is gekocht die wel degelijk onder de garantievoorwaarden van de bovag valt, kan de koper wel degelijk aanspraak maken op die garantie. behalve als op de koopovereenkomst specifiek vermeldt staat dat de koper afziet van die garantie.
staat er niets over garantie op de koopovereenkomst, kan de koper wel degelijk aanspraak maken op de bovag garantie.

@ikbenik,

ik veronderstel dat u de eerste drie zinnen van mijn reactie niet helemaal goed hebt gelezen.
ik ben er vanuit gegaan en dat staat er ook, dat het garagebedrijf nietis aangesloten bij de bovag.