Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 24-08-2013 16:25:10
Auto & Vervoer

Garantie op 2e hands auto

[quote=van leyden schreef op zaterdag 24 aug 2013, 15:10]je hebt levenslange garantie, zelfs al zou je de auto slopen, de verkoper blijft altijd aansprakelijk.

mis.
als de koper de auto zou gaan slopen is die niet meer volgens de overeenkomst en kan de verkopende partij niet aansprakelijk voor worden gesteld.

[quote=van leyden schreef op zaterdag 24 aug 2013, 16:11]laat je niets wijsmaken ts, je hebt recht op levenslange garantie, zelfs als de firma waar je hem gekocht hebt failliet gaat.
dan kan je hem persoonlijk aansprakelijk stellen.
jij praat onzin!

het enige waar de koper altijd recht op heeft is dat het product volgens de koopovereenkomst dient te zijn. dus de conformiteit.
en conformiteit heeft totaal niets met garantie te maken.

conformiteit is bepaald in artikelen 7:17bw t/m 7:24bw.
garantie is bepaald in artikel 7:6abw.

moeilijk zeg!!
levenslange garantie! wat een giller!

in de wet is bepaald dat bij een product die normaal een langere levensduur bezit dan twee jaar, dat de consument ook na twee jaar naar de verkopende partij toe kan gaan als blijkt dat het product niet volgens de koopovereenkomst is. dan dient de verkopende partij kosteloos ervoor te zorgen dat het product alsnog volgens de koopovereenkomst komt. dan is bij de verjaringstermijn voor de aansprakelijkheid van de verkopende partij voor non-conformiteit geen einddatum bepaald.

dat is dus die periode waar jij het over hebt: de verjaringstermijn voor de aansprakelijkheid van de verkopende partij voor als het product niet volgens de koopovereenkomst is. in de europese richtlijn is die periode van die aansprakelijkheid beperkt tot twee jaar na aankoop.