Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 24-08-2013 18:14:18
Auto & Vervoer

Garantie op 2e hands auto

[quote=van leyden schreef op zaterdag 24 aug 2013, 17:56]levenslange garantie houdt ook in dat de verkoper je een nieuwe auto moet geven, wanneer de orginele auto niet meer te repareren is.
de aankoopprijs doet er niet toe, al was het 100 euro, de verkoper blijft altijd aansprakelijk.
toch niet.

alleen als blijkt dat het product (dus ook de auto) niet volgens de koopovereenkomst is en niet de eigenschappen bezit welke de koper op grond van de koopovereenkomst had mogen verwachten met daarnaast de uitspraken van fabrikant en verkopende partij, dient de verkopende partij kosteloos ervoor te zorgen dat het product alsnog volgens de koopovereenkomst komt.
die verjaringstermijn voor die aansprakelijkheid is beperkt tot twee jaar na aankoop, behalve voor producten die normaal een langere levensduur bezitten dan twee jaar kan de koper ook na die twee jaar bij de verkopende partij aankloppen als het product niet volgens de koopovereenkomst is.

maar dat de verkopende partij verplicht is om een veel langere periode garantie te geven is gewoon een fabel.