Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 24-08-2013 18:49:24
Auto & Vervoer

Garantie op 2e hands auto

[quote=dinant07 schreef op zaterdag 24 aug 2013, 10:46]ik heb 3 maanden gelden een 2e hands auto (2008) gekocht bij een garage. echter op de koopovereenkomst staat geen garantie.
nu is er een klep stuk en de kosten zijn 800 euro.
heb ik nu nog wettelijke garantie.


[quote=dinant07 schreef op zaterdag 24 aug 2013, 15:13]alleen de extra garantie koste 350 euro, totaal incl. afleveringskosten en een beurt moest ik 699 euro betalen. dat vondt ik veels te veel.
de garage is wel aangesloten bij bovag.
normaal is het zo'n 350 euro voor afleveringskosten en garantie.
je hebt een auto gekocht voor een bepaalde "meeneemprijs". in die meeneemprijs zit geen garantiebeding. dat garantiebeding had je bij kunnen kopen, maar dat heb je nagelaten, dat vond je te duur.
dat is zo verder afgehandeld in de koopovereenkomst omdat het daar expliciet vermeld staat, en die koopovereenkomst heb je denk ik bij je volle verstand getekend.
dan vrees ik voor je dat het een geval van "jammer dan" wordt, en zul je je verlies moeten nemen. oftewel je draait zelf voor de kosten op voor het vervangen van die klep.

quote:
bovag garantie en voorwaarden.
kan het zijn dat ik moet bijbetalen voor bovag garantie?

in artikel 15 lid 3 van de bovag algemene voorwaarden staat het volgende vermeld:

“op gebruikte auto’s verleent de verkoper, tenzij koper uitdrukkelijk schriftelijk heeft verklaard af te zien van bovag garantie, minimaal zes maanden bovag garantie. de verkoper kan bovag garantie verlenen indien het aankoopbedrag van de gebruikte auto
€ 4.500 of meer bedraagt of indien het aankoopbedrag weliswaar minder bedraagt dan € 4.500 maar wél meer is dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.”

autobedrijven bieden hun auto’s veelal aan tegen de laagste prijs die zij haalbaar achten. dit is dan de zogenaamde meeneemprijs. voor bovag garantie kan dan nog een toeslag worden overeengekomen. wordt door de consument afgezien van bovag garantie, dan dient dit duidelijk op de koopovereenkomst te staan en dient u hiervoor te hebben getekend.
indien u de zekerheid wilt hebben dat een auto inclusief bovag garantie wordt aangeboden kijkt u dan op www.bovag-occasions.nl. de auto’s die daarop staan zijn allen standaard voorzien van bovag garantie.
overigens, zoals in de voorwaarden staat vermeld, heeft de bovag garantie een looptijd van zes (6) maanden.

bron: bovag, meest gestelde vragen