Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2013 16:00:56
Voeding & Gezondheid

Help, de overgang

Jolanda v w schreef op donderdag 7 apr 2011, 19:56: ik heb een lange tijd ymea silhouette gebruikt en dat hielp fantastisch, het voordeel van deze is dat je de dosering kan verdubbelen als je er veel last van hebt. dus 4 tbl. p.d. ipv 2 tbl. p.d.

daarna ben ik overgestapt op ymea dag en nacht en ben er ongeveer nu een half jaar mee gestopt. heb nu af en toe nog last, maar hier valt mee te leven.

het is op natuurbasis en dat vond ik heel erg belangrijk. het nadeel van de hormonen oftewel de pil, is dat als je daar mee stopt het in volle hevigheid alsnog terug komt. dus zeg maar dat wat je nu hebt, dan 10 keer erger. en ik heb begrepen dat als je hormonen neemt, de kans op kanker groter is, maar weet dat niet zeker.

voordat ik aan de ymea begon, was ik elk half uur wakker van de opvliegers en dus bekaf. dit heeft, ik denk wel 2 jaar geduurd en toen was daar ymea, halleluja!!!

wens je veel sterkte, want ik weet hoe het voelt!



gebruik van ymea kan zeer schadelijk en gevaarlijk zijn voor de lever volgens onderzoekers.
ondanks dat is het vrij verkrijgbaar en kan je het zelf in de supermark kopen.
ik heb het 2 jaar gebruikt en heb nu een auto-imuumziekte van de lever. moet de rest van mijn leven aan de medicijnen om mijn leverwaarde goed te houden en naar behoren te laten werken. elke 3 maanden bloed prikken en naar de internist voor controle in het ziekenhuis voor de rest van mijn leven!!! ondanks dat wordt er nog dagelijks recalme voor ymea gemaakt op de tv.

lees via de link of hieronder het volledige artikel:
http://www.pgn-gynaecologie.nl/nieuws.php?subaction=showfull&id=1234290541&archive=1257984438&start_from=&ucat

auto-immuun leverziekte door alternatief overgangsmiddel
onderzoekers vermoeden het bestaan van een verband tussen het alternatieve geneesmiddel ymea en auto-immuunhepatitis. de onderzoekers hebben een case-report geschreven over een 47-jarige vrouw die ymea gebruikte vanwege menopauzale klachten, maar die nu te maken heeft met auto-immuunhepatitis. hierbij valt het eigen afweersysteem de lever aan en raakt de lever ontstoken.

de 47-jarige vrouw kwam op de polikliniek met buikklachten, jeuk en geelzucht. ze had toen al zes maanden lang ymea gebruikt vanwege menopauzale klachten. na diverse onderzoeken bleek zij auto-immuunhepatitis te hebben.

ymea bevat extracten van de plant zilverkaars (actaea racemosa). volgens de criteria van de council of international organizations of medical sciences (cioms) is een causaal verband tussen zilverkaars en auto-immuunhepatitis aannemelijk. zilverkaars bevat namelijk alkaloïden en salicylaten die voor de lever schadelijk kunnen zijn.
men weet echter nog niet via welk mechanisme het middel de lever kan beschadigen. er bestaan daar verschillende theorieën voor.

de case-report over de 47-jarige vrouw is in het nederlands tijdschrift voor geneeskunde gepubliceerd en is het zesde geval in de internationale literatuur dat een verband tussen zilverkaars en auto-immuunhepatitis beschrijft.
volgens de onderzoekers is hiermee aangetoond dat het belangrijk is om patiënten goed te informeren over het gebruik van alternatieve geneesmiddelen.

ymea
ymea is een kruidenpreparaat dat zou kunnen helpen bij overgangsverschijnselen. met uitsluitend plantaardige ingrediënten, waaronder extracten van zilverkaars, zou het middel de veranderingen in het lichaam tijdens de overgang kunnen doen verminderen. het middel is bij alle drogisterijen en bij sommige supermarkten te krijgen.

zilverkaars
zilverkaars wordt veel gebruikt voor kruidenpreparaten tegen overgangsklachten. het zou een soortgelijke werking als oestrogeen hebben en daarom geschikt zijn bij menopauzale klachten. toch blijkt het middel regelmatig voor bijwerkingen te zorgen.

bron: nederlands tijdschrift voor geneeskunde, 4 februari 2009