Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 02-09-2013 13:42:33
Huishouden & Energie

Schade door buurkat

Katten hebben bepaalde privileges....
ik heb altijd wel een kat gehad en het zijn schattige dieren die wel eens wat kattekwaad uitvoeren.
dat deed ik vroeger trouwens ook wel.

het is een normaal te achten zaak dat een kat wordt uitgelaten en dan houdt die kat zich niet aan eventuele mondelinge instructies (zoals: ga maar bij de buren schijten). ze doen gewoon wat ze willen doen....
ik had ooit een huis met grote achtertuin en daar kwamen veel katten liggen, zitten, spelen en poepen.
ik heb er nooit een bezwaar tegen gehad. ik had wel eens wat vieze handen als ik wat tuinonderhoud deed...
moeders moeten ook wel eens de poep van hun kind wegnemen en dan kan er hetzelfde gebeuren.

een kat heeft zo zijn interesses. ik lees dat de kat graag in het huis van de buren komt. dat zou ikzelf als een compliment zien en zo krijg je wat leuks over de vloer. maar de meningen zijn verdeeld...
als dat bezoek niet gewenst is lijkt het mij een goede zaak om de deur dicht te laten of hooguit op een kier te zetten. datzelfde geldt voor de ramen. het is niet anders. want een kat heeft het recht om uitgelaten te worden en niet op de manier zoals dat met honden wordt gedaan.

en als er plots schade is dan is dat heel vervelend. mijn eigen kat heeft ooit een mooie dure vaas van me omgelazerd (stuk). mijn (ex-)vrouw had die toen ooit op een rare plaats gezet (vond ze mooi staan) maar ik zei er maar niets van. ik kreeg wel gelijk (zag de schade al veroorzaakt worden) maar dat gelijk kostte me eur 400,-.

maar we hebben het over de tafel en de beschadiging (die de kat zal hebben veroorzaakt). dat valt niet te bewijzen ~ als toekomstige beschadigingen of ander ongemak moet gaan worden uitgesloten lijkt mij het handig om de toegang van de kat tot het huis te blokkeren.

het staat u vrij ook andere middelen te overwegen maar beperkt u zich tot een aanvaardbare methode om katten te weren.