Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 02-09-2013 18:57:24
Geldzaken & Recht

Prijswijziging

[quote=tar schreef op maandag 2 sep 2013, 12:01]consumenten moeten niet de fabrikant en detaillist aan gaan vallen; maar kunnen toch wel gewoon vragen waarom een prijs met meer dan 100% wordt verhoogd?
vragen is iets anders dan gelijk die ondernemer te betichten van oplichting en uit de zak kloppen.


[quote=tar schreef op maandag 2 sep 2013, 12:01]
als de fabrikant en/of de detaillist gewoon transparant kan aangeven waardoor deze grote prijsstijging wordt veroorzaakt is er weinig aan de hand.
dat kan zeker. maar pikken de consumenten dat dan ook?

in het verleden was dat ook zo: dan gaf de detaillist netjes aan wat de oorzaak was. ook bijvoorbeeld als de reparatietermijnen langer waren door bijvoorbeeld een tekort aan onderdelen, enz.
tegenwoordig is dat helaas anders. dan zeggen de consumenten, opgehitst door bepaalde organisaties, dat zij er niets mee te maken hebben en dat de detaillist het probleem maar samen met de voorschakels op moet lossen en de consument niet lastig vallen met die problemen.

trouwens, ik kom juist heel vaak tegen dat een fabrikant en detaillist wel degelijk aangeven wat de oorzaak van de prijsstijgingen zijn.