Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2013 23:33:29
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Ja, maar een consument ziet conformaliteit als garantie, ik denk dat bijna geen enkele consument weet dat mn in de wet over conformaliteit spreekt.

als er een overeenkomst is dan zijn er regels waar een product aan moet voldoen dus eigenlijk het woord garantie en conformaliteit kunnen ze beter vervangen voor overeengekomen regels

dus uit jouw woorden haal ik dat garantie eigenlijk helemaal niet bestaat, het is gewoon iets dat afgesproken is tussen de klant en de verkoper.
ikbenik schreef op zondag 1 sep 2013, 17:20: breuer schreef op zondag 1 sep 2013, 17:05: wat is in jouw visie dan exacte verschil tussen conformaliteit en garantie?
is niet mijn visie hoor.

in de wet wordt niet vermeld over conformaliteit zover ik kan zien.
toch wel.
in artikelen 7:17 bw t/m 7:24 bw heeft men het over dat de zaak aan de overeenkomst dient te beantwoorden: dus volgens de koopovereenkomst dient te zijn. conform de overeenkomst. dus conformiteit.

alleen in artikel 7:6a bw gaat over garantie.

breuer schreef op zondag 1 sep 2013, 17:05:
garantie is in mijn zienswijzen een bescherming voor de consument zodat ze niet van een koude kermis thuis komen als ze iets ondeugdelijks gekocht hebben.
dat is dus exact de reden waarom dat ik een bloedhekel aan bepaalde organisaties heb, omdat zij juist die zaken op één grote hoop gooien en er garantie tegen zeggen.

een ondeugdelijk product bestaat niet. wel een defect product en een product dat niet volgens de overeenkomst is.

een defect product wilt helemaal niet zeggen dat het product niet volgens de overeenkomst is.