Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-09-2013 12:39:08
Computers & Telefonie

Afdrukprobleem

Hoi f.weele,
de optie reinigen op een inkjet printer gaat als volgt:
de printkop wordt naar de zijkant van de printer gestuurd en dan wordt er door alle spuitmondjes (alle kleuren) inkt gespoten en gaat de printkop een aantal keren heen en weer bewegen. op dat moment staan de printmondjes tegen een klein sponsje aan te schuren. de druk op de spuitmondjes en het vegen reinigen de spuitmondjes. daarna veegt de printkop zichzelf droog (schoon) langs een viltje en dan zouden de spuitmondjes gereinigd moeten zijn. dit kost inkt en sommige mensen zijn daar boos over, inkt is duur. veel printers die een paar dagen niet gewerkt hebben doen dit standaard na het aanzetten.

spuitmondjes die te lang niet gebruikt worden drogen uit en dan krijg je streperige afdrukken. gebruik de printer dus regelmatig. hp heeft de spuitmondjes in de cartridges zitten, veel andere merken hebben de spuitmondjes in de printer zitten.

tot slot: als er een cartridge leeg is stoppen veel printers, dat zit in de software en is vooral bedoeld om inkt omzet te houden al zijn er ook redenen die technisch zinvol zijn, zoals de noodzaak dat de spuitmondjes 'gevuld' moeten zijn.

groet, erky