Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2013 18:42:58
Voeding & Gezondheid

Prijzen alcohol duitsland belgie


110 liter bier
90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn
20 liter likeurwijn, zoals sherry of port
10 liter gedistilleerde drank, zoals whisky, cognac, jenever
800 sigaretten
400 cigarillo's (sigaren met een maximum gewicht van 3 gram per stuk)
200 sigaren
1 kilo rooktabak

dan hoeft u bij binnenkomst in nederland geen accijns te betalen. de douane gaat ervan uit dat de goederen voor eigen gebruik zijn. u hoeft geen aangifte te doen. (bron website douane.nl)

daar kan je wel (zeker met de drank) een maandje mee vooruit. let wel op!!! voor mensen die beroepsmatig in de buurlanden komen gelden andere regels voor zover ik weet. (tabak (shag) max 250 gram per keer!!! wat betreft de drank weet ik het niet. ook vanuit de oost-europeese landen gelden andere regels mbt tabak en alcohol: bv 200 sigaretten mag je meenemen uit polen als men over de weg terug gaat naar nederland, en als je met het vliegtuig gaat 800 sigaretten (duitse wetgeving)