Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 26-09-2013 11:32:54
Geldzaken & Recht

Deurwaarder groeneweg & partners

Dat zij niet voor de rechter is verschenen zegt niet dat er geen rechtszaak is geweest en dat er geen vonnis is uitgesproken. dat zij beslag hebben gelegd op haar loon/uitkering, doet mij vermoeden dat er wel een rechtszaak is geweest, anders mag er nl helemaal geen beslag worden gelegd. zij moet indertijd wel een dagvaarding om bij de rechter te verschijnen hebben ontvangen.
dat zij daardoor ook proceskosten heeft moeten betalen én de deurwaarderskosten spreekt voor zich.
bij beslaglegging moet echter altijd rekening worden gehouden met de beslagvrije voet.
lees klik http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoord/consument-geldzaken/schulden-en-incasso/loonbeslag/pages/default.aspx">hier daar meer over.

wat het erg moeilijk maakt is dat ik hier nu met iemand te maken heb, die niet direct betrokken is bij dit verhaal. ik weet ook niet wat u met de schuld van 156 euro bedoelt, is dat wat er nu nog over is van de schuld, of was dat de oorspronkelijke schuld aan telfort, want het lijkt mij totaal bezopen om het voor zo'n bedrag zo uit de hand te laten lopen. ook is het oerdom om niet op bij de rechtbank te verschijnen als je wordt gedaagd.

wat nu te doen. het beste is om met alle papieren die maar met deze zaak te maken hebben naar het juridisch loket te gaan. ook met bankafschriften, alles wat inzicht geeft over de beslaglegging en deze zaak. ook het vonnis van de rechter moet zij maar weer eens zien op te duikelen, want dat moet zij hebben ontvangen.

als er echt geen uitspraak van de rechter is geweest (kan ik me niet voorstellen) dan moet ze onmiddellijk een klacht indienen tegen de deurwaarder. vooralsnog ga ik er vanuit dat uw dochter u niet helemaal opening van zaken heeft gegeven, of wellicht een warhoofd is.

klik http://www.juridischloket.nl/contact/bezoekhetjuridischloket/pages/default.aspx">hier voor de adressen van het juridisch loket.