Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manonveldkamp - 07-10-2013 10:05:39
Huishouden & Energie

Jaarafrekening

Als ik uw vraag lees denk ik dat u in eerste instantie bent overgestapt naar een andere leverancier. vervolgens heeft essent contact met u gezocht, waarschijnlijk via de telefoon en bent u ingegaan op het "geweldige aanbod" dat u via de telefoon is gedaan. dit aanbod is hoogst waarschijnlijk niet zo geweldig als de medewerker van essent u heeft doen geloven.

vul uw verbruik eens in op een vergelijkingssite en kijk naar het jaarbedrag van het goedkoopste product. deel dit door 12. dat is het maandbedrag dat u betaalt voor het goedkoopste energiecontract dat er te krijgen is. als uw eindafrekening over de afgelopen acht maanden gaat zou het bedrag dat u moet afrekenen zelfs lager zijn omdat de afrekening hoofdzakelijk over de zomerperiode gaat. (minder stookkosten)

veruit de goedkoopste energiecontracten die u zelf kunt afsluiten vindt u op de grotere vergelijkingssites. energieleveranciers richten zich vooral op het krijgen van nieuwe klanten en bieden dan hoge kortingen. vervolgens hopen ze dat u vergeet over te stappen wanneer het jaarcontract afloopt. daarna komt u namelijk in een zogenaamd variabel product terecht wat veel duurder is dan de het eerste jaarcontract.

de site die ik gebruik stuurt elk jaar een mailtje wanneer mijn contract bijna afloopt en dan stap ik weer over naar het goedkoopste contract. dit gaat al jaren goed. zelf gebruik ik deze site:

http://www.energieleveranciers.nl/energie-vergelijken">

alle prijzen op deze site zijn inclusief alle opslagen en belastingen. echt het netto bedrag dat u moet betalen.