Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 09-10-2013 14:36:01
Huishouden & Energie

Grote hoeveelheid wespenverdelger in huis vrij gekomen.

Hallo spijker63,

de kans dat schoonmaakbedrijf van der velden u exact vertelt wat er voor bestrijdingsmiddel is gebruikt om de wespen te doden is nog maar de vraag... meestal werken illegale en zeer giftige stoffen het beste...
deze insecticide zijn helaas ook zeer schadelijk voor de menselijke gezondheid...

hardnekkige wespen kun je ook zelf in de hand houden door b.v. een bierflesje half gevuld met suikerwater te gebruiken en als er een wesp in zit even schudden zodat die meteen verdrinkt en niet dagenlang lijdt.
wespen kunnen wel in een bierflesje vliegen maar komen er nooit meer zelf uit!

veel beter is, als het nest niet in/op uw huis is gebouwd!:

de wespen kun je ook perfect weglokken door op een andere plaats een schoteltje met suiker neer te zetten, zodat zij naar die plaats vliegen en u niet meer lastig vallen.
wespen cirkelen alleen rond mensen omdat zij een zoetstof ruiken en willen eten. blijf rustig zitten en er gebeurt helemaal niets!
een wesp zal nooit uit zichzelf gaan steken tenzij hij zich aangevallen voelt b.v. door slaande bewegingen.

wespen zijn, wat veel mensen niet weten, erg nuttige insecten en eten b.v. vliegen, andere schadelijke insecten en bestuiven gewassen, zie o.a. de link:
ga nooit in zee met een bedrijf wat u niet van te voren kunt zeggen wat er voor middelen worden gebruikt en blijf altijd zelf aanwezig.
bestrijdingsmiddelen op chemische basis voor wespen in huis/buiten huis gebruiken moet je nooit gebruiken, er zijn andere betere oplossingen en bepaalde biologische verdelgingsmiddelen werken net zo goed.

om opnieuw een wespennest te voorkomen: dicht de kieren/naden waar het wespennest eerst was.

informeer uzelf b.v. op deze site:

http://www.ggd.amsterdam.nl/menu-ii/dierplaagbeheersing/overzicht-dieren/wespen-bijen-hommels/#h3_5">insecten verdelgen