Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 09-10-2013 17:32:22
Geldzaken & Recht

Id kaart rijbewijs inleveren als borg?

"overheid waarschuwt voor afgeven identiteitsbewijs

de overheid is een campagne gestart waarmee gemeentes burgers voor identiteitsfraude kunnen waarschuwen. "iedereen met een identiteitsbewijs kan met identiteitsfraude te maken krijgen. fraudeurs maken vaak gebruik van de kopieën van identiteitsbewijzen. de meeste burgers zijn zich niet bewust van het risico dat zij lopen als zij een kopie afgeven."

die boodschap staat in de vrijdag gelanceerde toolkit 'misbruik kopieën identiteitsbewijzen'. de toolkit bevat flyers, posters en informatie waarmee gemeentes burgers kunnen informeren over maatregelen om fraude met een kopie van het identiteitsbewijs tegen te gaan.

ook is er een brief voor gemeenten om toe te voegen aan communicatiemiddelen over het aanvragen en/of verlengen van een identiteitsbewijs.

kopie
daarin staat dat burgers nooit zomaar hun paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument moeten afgeven. "als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. geeft u een kopie af? help dan misbruik te voorkomen."

burgers kunnen dit doen door op de kopie te schrijven dat het een kopie is, voor wie of welk product hij bedoeld is en de datum waarop die is afgegeven. "zo maakt u het fraudeurs moeilijk om de kopie te bewerken", aldus de brief.