Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-10-2013 21:31:28
Geldzaken & Recht

Grond verkopen en weer terugkopen voor hogere prijs

Onder eigen woning wordt ook de bijbehorende en omliggende grond bedoelt. anders zou de verkoopopbrengst van je tuin niet onder de bijleenregeling vallen. ook al zijn het verschillende kadastrale percelen, zolang de grond bestemd is om de woning te dienen, is ook de grond eigen woning. je hebt immers ook altijd hypotheekrenteaftrek over die grond genoten.

dit zou anders kunnen zijn wanneer je op de grond bijvoorbeeld een kantoortje had staan en van daaruit een onderneming zou drijven. voor dat deel zou je dan ook geen hypotheekrenteaftrek hebben en in box 3 moeten opgeven. bij verkoop zou er dan niets veranderen (even los van de verkoopprijs).

de verkoopprijs zal, zoals al aangegeven, tot een mot-melding en heffing van schenkbelasting leiden. de mot-melding kan vergaande gevolgen hebben voor zowel u als de buurman.