Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ik
ikkeismijn - 11-10-2013 11:39:40
Geldzaken & Recht

Id kaart rijbewijs inleveren als borg?

Neen, onder geen beding. een identiteitskaart hoor je zelf in je handen te houden en dan mag er gekeken worden of je foto met je naam klopt en verder mogen er geen gegevens worden overgeschreven of gekopieerd, dit ter voorkoming van identiteitsfraude. kijk bij iemand die een paspoort heeft of bij je gemeentehuis de regels na voor een paspoort en of identiteitskaart dan zul je lezen dat je niet eens uit handen mag geven. bedrijven zijn er door op waarom alleen maar voor je bsn nummer dan kunnen ze alle gegevens van je opzoeken en identiteitsfraude plegen.
deze discussie heb ik ook gevoerd bij het medische centrum erasmus niet de eerste de beste die moesten ook zo nodig een kopie anders werd mijn man niet aan een hersentumor geholpen uiteindelijk werd er iemand van de directie bij gehaald en jawel ik had gelijk er werd geen kopie gemaakt maar wel geopereerd, ze hadden alleen de foto en de naam bekeken terwijl de pas in onze handen was.
je moet maar zo denken niemand is te vertrouwen op dit gebied want wat moeten ze met al je gegevens