Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 12-10-2013 09:15:00
Geldzaken & Recht

No cure no pay

Je kunt je wel in alle redelijkheid afvragen hoeveel alex had gekregen als de vordering wél was betaald door de schuldenaar. er zijn waarschijnlijk geen goede afspraken over gemaakt hoeveel de 'pay' was bij 'cure' . het uurtarief van de deurwaarder is vast niet besproken. want ook dan had de gerechtsdeurwaarder betaald moeten. de griffierechten, die zijn voorgeschoten.
ik denk dat er slechts zo'n 300 tot 400 euro voor alex was overgebleven, als het mee had gezeten.

die gang naar de rechter is vooral in het voordeel van de deurwaarder.

het enige waar alex zich op zou kunnen beroepen is dwaling, waarbij hem niet goed genoeg duidelijk is gemaakt hoeveel de kosten zouden zijn als de vordering niet inbaar zou blijken. dat nouta niet correct aan zijn informatieplicht als dienstverlener heeft voldaan.
daar zou hij nog eens een jurist naar kunnen laten kijken, maar aangezien hij hier ook met juristen (dat zijn gerechtsdeurwaarders tenslotte ook) te maken heeft, zullen ze hun zaken wel goed hebben ingedekt.

voor de zekerheid zou hij daarvoor contact kunnen zoeken bij het juridisch loket.
klik http://www.juridischloket.nl/pages/default.aspx">hier
(maar reken maar nergens op, ik wil u niet blij maken met een dooie mus)