Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 18-10-2013 17:02:10
Geldzaken & Recht

Ouderen de klos

Mag ik even...
ruim 20 jaar gewerkt in utrecht en iedere dag daarheen vanuit noord-holland met de trein. dus in totaal 12 uur van huis. bedrijf zat destijds in amsterdam en is na een paar jaar verhuisd. het was een leuke baan op secretaresseniveau.
toen ik ongeveer 18 jaar in dienst was werd ons (mijn collega's en mij) medegedeeld dat onze afgedragen pensioenen waren ondergebracht bij maatschappij de wereld in rotterdam en dat deze firma failliet was. helaas ook niet aangesloten bij de verzekeringskamer, zodat er 0,0 compensatie was.
voor de mensen onder de 40 jaar werd een nieuwe pensioenregeling gestart, maar voor mijzelf en nog drie collega's was de boodschap: "je kunt blijven zonder pensioen of een ander baan zoeken."
twee dames hebben in de loop der tijd een nieuwe baan gevonden en een collega is direct gestopt met werken (was wat ouder). ondanks dat er geen pensioenpremie meer betaald hoefde te worden is m'n salaris niet verhoogd. wel de tip gehad van de directeur om e.e.a. te compenseren met legiolease!

mijn echtgenoot heeft 34 jaar in een chemisch bedrijf gewerkt (volcontinuedienst/5-ploegendienst).
nu zijn we beiden ruim 70 plus en met tweemaal aow en het minieme pensioentje van mijn echtgenoot is het elk dubbeltje omdraaien.
afgelopen week zijn we naar onze autodealer geweest om onze 8-jarige auto tweedehands aan te bieden. het was een dieseltje en gezien de weer oplopende houderschapsbelasting, de al aangekondigde verhoging verzekeringspremie en de extra brandstofkosten in 2014 is dat teveel voor ons.
ik doet voor 40 euro per week boodschappen (alles inbegrepen) en m'n 13e jaar oude winterjas en 13 jaar oude zomerjack voldoen prima. we hebben niet veel nodig want we gaan niet vaak weg.
dit jaar ging er beiden al 25 euro paar maand van ons beider aow af en volgend jaar schijnt dat weer te gebeuren. in twee jaar dus 100 euro per maand. hoezo inflatiecorrectie?
acht jaar geleden waren we 40 jaar getrouwd, toen zijn we met dochter en twee kleindochters uit eten geweest; was wel de laatste maal.

ik klaag niet want we zijn nog redelijk gezond en wonen prettig, en ik tik dit op een gekregen laptop uit 2004 (accu werkt niet, stroom gelukkig wel) maar wat me zo steekt is dat al die bewindslieden met hun dikke volgevreten koppen zo minderwaardig doen over ouderen. zij kunnen gemakkelijk praten in hun staatsauto's met chaffeurs of lease-auto's met tankpas.
en ja, we hebben een eigen huis, maar waar moeten we heen als we dat al zouden verkopen? alle huurwoningen in de regio zijn minimaal tweemaal zo duur als onze mini-hypotheek.

maakt me verder niet uit, maar denk eens na voordat je klakkeloos beweert dat " alle pensionade's stinkend rijk zijn..." rijkdom wordt getoond, armoede onderga je in stilte."